Pierś z kurczaka z duszonymi pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

  • połówka piersi z kurczaka

    1 sztuka
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • pieprz

  • sól

  • pieczarki

    20 dkg
  • oliwa

  • Sałatka:

  • sałata

    kilka liści
  • rzodkiew

    1 pęczek
  • ogórek zielony

    0,5 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula

    0,5 sztuki
  • śmietana

  • DODATKOWO:

  • ryż

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę, rzodkiewkę, ogórka i pomidora myjemy a następnie kroimy. Cebulę kroimy w półtalarki i dorzucamy do pokrojonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy śmietanę i odstawiamy do lodówki.
Pieczarki płuczemy, kroimy i dusimy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu.
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miseczki, posypujemy pieprzem, solą, przyprawą kebab-gyros, papryką słodką mielona i wcieramy rękoma w mięso. Smażymy kilka minut mięso na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 12.12.2011 12:20
Niesamowicie smakowite! Aż ślina cieknie! :)
Justyna Jussstiii 10.12.2011 13:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat