Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek mocno wędzony 10 dkg
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
borówki do mięs i serów 2 czubate łyżeczki
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
Grill przyprawa pikantna Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami

Kroki postępowania

1
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni olej, smażyć razem kilka minut, co chwilę mieszając.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami foto
2
Dodać do tego borówki i odrobinę soli, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami foto
3
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, tworząc kieszonki, oprószyć je w środku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami foto
4
Do środka każdej mięsnej kieszonki nałożyć przygotowany farsz.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami foto
5
Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na tłuszcz po smażeniu farszu. Mięso posypać z obu stron przyprawą do grilla i mocno z obu stron zrumienić.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami foto
6
Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami foto
7
Dusić pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 7 - Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.08.2016 13:52
bardzo dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak