Pierś z kurczaka z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 gram
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • mąka pszenna

    100 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 gram
  • jajko

    2 szt.
  • ananas z puszki

    0,5 opak.
  • ketchup łagodny

    wg uznania
  • olej słonecznikowy

    200 ml
  • ser żółty

    200 (królewski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w plasterki, lekko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą, pieprzem, bazylią. Panierujemy w mące, jaju i bułce tartej. Kładziemy na rozgrzany na patelni olej i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Osuszamy z nadmiaru tłuszczu, kładziemy na talerzyku, na każdy kawałek mięsa dajemy ananas, następnie ser - starty na tarce. Zapiekamy w mikrofali, około 3 minut. Wyjmujemy i polewamy ketchupem. Podajemy z ziemniakami lub ryżem - jak kto woli. Smacznego!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa95 25.11.2011 13:11
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat