Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-oliwkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dag
sól
masło 3 łyżki
por
mąka 1 łyżki
śmietana 1 szklanka
pieprz
starty ser 3 łyżki
oliwki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-oliwkowym

Mięso pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i obsmażyć na maśle ze wszystkich stron. Mięso wyjąć z patelni. Na tłuszcz pozostały ze smażenia wrzucić oliwki i pokrojony por, oprószyć mąką, zrumienić i po chwili zalać śmietaną. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Chwilę gotować, aż sos zgęstnieje. Garnek z sosem zdjąć z ognia, wsypać starty ser i dokładnie wymieszać. Mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem, przykryć i zapiekać ok. 15 minut w temp. 210 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 21.11.2011 18:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak