Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w migdałach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
jajko 1 sztuka
mleko 3 łyżki
płatki migdałowe 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w migdałach

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na 4 porcje i rozkroić w ten sposób, żeby powstały cieńsze płaty.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w migdałach foto
2
Jajko rozbełtać, dokładnie wymieszać z mlekiem.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w migdałach foto
3
Płatki migdałowe dokładnie zmiksować blenderem.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w migdałach foto
4
Wymieszać je z bułką tartą.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w migdałach foto
5
Kawałki mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w migdałach z bułką tartą.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w migdałach foto
6
Kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 6 - Pierś z kurczaka w migdałach foto
7
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 7 - Pierś z kurczaka w migdałach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 20.09.2012 15:10
ciekawie się zapowiada
Beatris 20.09.2012 11:30
Gosia zgadzam się z Tobą. Ale gdybym ich nie zmieliła, moje dzieci nawet by nie posmakowały, tylko od razu powiedziały, że nie lubią. A tak zajadały ze smakiem.
-Natka- 20.09.2012 11:08
pewnie są niezwykle pyszne. Muszę kiedyś wypróbować Twój przepis.
malinka18 20.09.2012 10:33
muszą być pyszne...
GOSIA18 20.09.2012 10:28
Ja bym usmażyła w płatkach migdałowych, lepszy efekt, ale i tak smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak