Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w kukurydzianych chrupkach

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
jajko 1 szt
Panierka: chrupki kukurydziane
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w kukurydzianych chrupkach

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w kukurydzianych chrupkach  foto
2
Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy sola i pieprzem i roztrzepujemy. W jajku moczymy przez 15 minut file.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w kukurydzianych chrupkach  foto
3
W malakserze mielimy chrupki na pył, przesypujemy na talerzyk.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w kukurydzianych chrupkach  foto
4
Następnie filecik panierujemy w chrupkach.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w kukurydzianych chrupkach  foto
5
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wkładamy fileta
Krok 5 - Pierś z kurczaka w kukurydzianych chrupkach  foto
6
Smażymy na złoto z dwóch stron.
Krok 6 - Pierś z kurczaka w kukurydzianych chrupkach  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 18.06.2014 16:03
pyszny obiadek
Kuchenka 18.06.2014 14:47
pięknie wygląda :)
Marta1986 18.06.2014 13:46
apetycznie wygląda
Beatris 18.06.2014 12:51
Pysznie przygotowane mięsko:)
halinah 18.06.2014 11:34
dobre na obiadek :)
gibli 18.06.2014 10:21
też tak robię, bardzo dobre mięsko:)
dodi 18.06.2014 08:41
bardzo dobre. Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak