Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w cieście francuskim z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
pierś kurczaka 1 pojedyncza
ser żółty
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w cieście francuskim z serem

ciasto rozkładamy, kroimy na pół. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i przekrajamy , lekko rozbijamy. Układamy na cieście francuskim na każdej połowie połowę piersi. Przyprawiamy z obu stron, układamy na wierzchu ser zółty. Cisto nacinamy po bokach mniej więcej co 2 cm. Każdy kawałek nakładamy na siebie tak jakbyśmy robili warkocz zostawiając miejscami troszkę miejsca dla wentylacji piersi. Pieczemy 20-25 min w 180 stopniach. Pysznie smakuje z surówką oraz sosem czosnkowym. Frytki lub ziemniaki polecam tylko sporym głodomorom ponieważ ta potrawa jest bardzo sycąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 24.03.2013 15:47
ciekawy sposób na podanie mięska
owca441 24.03.2013 15:28
ciekawe miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak