Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka pod pierzynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
ser żółty 150 g
majonez 1 łyżka
sól i pieprz
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka pod pierzynką

1.
Piersi z kurczaka myjemy i każdą z nich przekrawamy w poprzek na pół. Kotlety delikatnie rozbijamy, solimy, pieprzymy i smażymy z jednej strony na rozgrzanym oleju.
2.
Blaszkę wykładamy folią aluminiowa i delikatnie smarujemy olejem. Surową stroną układamy kotlet w stronę blaszki.
3.
Każdy kotlet smarujemy majonezem, następnie układamy na nich pokrojoną i usmażoną cebulkę, następnie startą na grubych oczkach marchew, a na koniec posypujemy startym żółtym serem. Pierś zapiekamy w piekarniku przez 15 minut w 180 st bez termoobiegu. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 13.10.2016 18:53
pyszny kurczak :)
Aleksandra/Olcia 13.10.2016 18:38
mmm wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak