Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 kg
pomidorki koktajlowe 400 g
mozarella 1 sztuka
sos winegret 5 łyżek
ocet balsamiczny 1 łyżka
cebula czerwona 1 sztuka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka po włosku

Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ściereczką.
Kroimy w kotlety.
Rozgrzewamy na małym ogniu patelnię.
I kiedy już jest tak porządnie ciepła wrzucamy nasze piersi z kurczaka.
Grillujemy.
Posypujemy solą do smaku.
Międzyczasie przygotowujemy sałatkę z pomidorków koktajlowych, cebuli i mozarelli.
Gotową dosmaczamy winegretem.
Kiedy piersi są już gotowe, przekładamy je do szklanej miski i podlewamy winegretem.
Posypujemy oregano.
Wykładamy na talerze tak mięso jak sałatkę, dodajemy oliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak