Pierś z kurczak z farszem warzywno-pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    70 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula biała

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • sól do smaku

    1/2 łyżeczki
  • pieprz do smaku

    1/2 łyżeczki
  • curry

    2 łyżeczki
  • majeranek

    1 łyżka
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • masło

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka podzielić na 4-5 części i rozbić na desce.
Marchewkę,pietruszkę cebulę ,pieczarki, należy zetrzeć na tarce o
dużych oczkach i dusić na maśle z dodatkiem przypraw. Gotowy zimny farsz
rozsmarować na piersi z kurczaka.Zwinąć roladki i spijać wykałaczkami
obtoczyć w jajku i bułce tartej.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aga123 06.06.2013 10:13
smakowicie brzmi
cukiereczek 15.04.2013 08:50
zapraszam do wypróbowania
Kate131 27.10.2012 08:20
apetyczny
karolina1869 24.04.2012 11:09
pycha
misia53 11.04.2012 10:54
bardzo smaczne
fictor123 02.02.2012 08:14
pycha
fictor123 02.02.2012 08:14
pycha
Mariposas 15.12.2011 19:29
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat