Pierś z Indyka w brzoskiwniach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1
  • brzoskwinie w puszce

    1
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    1
  • Goździki całe Prymat

    4
  • oliwa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przynajmniej 1 dzień wcześniej przygotuj pierś z indyka: pierś nacieramy oliwą z oliwek. Następnie posypujemy przyprawą oraz nacieramy czosnkiem. Wbijamy 4 całe goździki: po 2 z każdej strony piersi. Na koniec polewamy pierś sokiem z brzoskwini (dosłownie 4 łyżki).
Pierś wsadzamy do żaroodpornego naczynia i nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Pieczemy około 1 godziny najlepiej na opcji gorące powietrze. Od czasu do czasu polewamy pierś sokiem z brzoskwiń. Po upieczeniu wystawiamy na półmisek i obkładamy brzoskwiniami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 20.08.2011 22:29
super sprawa
novita26 01.06.2011 08:23
mniam
szajba2 18.03.2011 17:37
nie lubię mięs na słodko
kielcok1 31.12.2010 18:01
może być i z indyka i w brzoskwiniach
Barbara55 29.12.2010 13:33
słodka pierś
berys18 13.10.2010 07:55
super
mehia 28.06.2010 11:04
na słodko , ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat