Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś pod pierzynką z ziemniakami i marchewką pieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kotlet

pierś z kurczaka 1 średnia
pieczarki - kapelusze 3-4 sztuki
parmezan starty do posypania
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

warzywa

marchewka 1 sztuka
ziemniaki 2 sztuki

marynata do warzyw

oliwa 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
oregano do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

dodatkowo

szpinak świeży wedle uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś pod pierzynką z ziemniakami i marchewką pieczona

Marynata: podane składniki przekładamy do miski i mieszamy. Warzywa (obieramy, czyścimy) kroimy metoda Julienne. Wkładamy do Marynaty i zostawiamy na 30 minut. Następnie przekładamy na połowę blaszki do pieczenia.
Kotlety: filet kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem oraz papryką do smaku, układamy pokrojone pieczarki, posypujemy parmezanem. Układamy na drugą część blaszki.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 st 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.12.2016 15:44
bardzo dobre
Aleksandra/Olcia 19.12.2016 10:07
mniam,apetyczny obiadek
magdow 17.12.2016 21:03
super przepis !
mirosława4 17.12.2016 20:16
zapowiada się smacznie
Stenka 17.12.2016 16:48
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak