Pierś pod kołderką

Pierś pod kołderką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • majonez

    2 lyzki
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    1 lyzeczka
  • por

    20 cm
  • pieczarki

    200 g
  • olej rzepakowy

    2 lyzki
  • oregano

    1 lyzeczka
  • papryka czerwona

    1 szt pieczona
  • czarne oliwki

    1 garsc
  • ser żółty

    100 g
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś pod kołderką foto

Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Wrzucić na rozgrzany olej i przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem, dodać oregano.
Krok 2 - Pierś pod kołderką foto

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Każdą przekroić na pół i w poprzek (powinny powstać 4 plastry). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Pierś pod kołderką foto
Posmarować majonezem, posypać lekko solą i pieprzem oraz papryką.
Krok 4 - Pierś pod kołderką foto

Por oczyścić i posiekać.
Krok 5 - Pierś pod kołderką foto
Paprykę rozmrozić i pokroić w paseczki. Czarne oliwki osączyć i pokroić na 3-4 plasterki.
Krok 6 - Pierś pod kołderką foto
Składniki rozsypać na mięsie.
Krok 7 - Pierś pod kołderką foto

Na wierzch wyłożyć pieczarki, posypać startym serem.
Zapiekać 40 minut w 180 stopniach.
Podawać z ziemniaczkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ada.la 19.06.2015 13:25
pyszny obiadek
Wiesława1 12.06.2015 15:09
świetnie przyrządzone mięsko
zabcia117 11.06.2015 21:44
Pychotka :)
endzi 11.06.2015 20:38
Bardzo smakowicie wyglada!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat