Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś pod kołderką

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
majonez 2 lyzki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 lyzeczka
por 20 cm
pieczarki 200 g
olej rzepakowy 2 lyzki
oregano 1 lyzeczka
papryka czerwona 1 szt pieczona
czarne oliwki 1 garsc
ser żółty 100 g
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś pod kołderką

Kroki postępowania

1

Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Wrzucić na rozgrzany olej i przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem, dodać oregano.
Krok 1 - Pierś pod kołderką foto
2

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Każdą przekroić na pół i w poprzek (powinny powstać 4 plastry). Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Pierś pod kołderką foto
3
Posmarować majonezem, posypać lekko solą i pieprzem oraz papryką.
Krok 3 - Pierś pod kołderką foto
4

Por oczyścić i posiekać.
Krok 4 - Pierś pod kołderką foto
5
Paprykę rozmrozić i pokroić w paseczki. Czarne oliwki osączyć i pokroić na 3-4 plasterki.
Krok 5 - Pierś pod kołderką foto
6
Składniki rozsypać na mięsie.
Krok 6 - Pierś pod kołderką foto
7

Na wierzch wyłożyć pieczarki, posypać startym serem.
Zapiekać 40 minut w 180 stopniach.
Podawać z ziemniaczkami
Krok 7 - Pierś pod kołderką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 19.06.2015 13:25
pyszny obiadek
Wiesława1 12.06.2015 15:09
świetnie przyrządzone mięsko
zabcia117 11.06.2015 21:44
Pychotka :)
endzi
endzi 11.06.2015 20:38
Bardzo smakowicie wyglada!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak