Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Smaczna, aromatyczna pierś pieczona z dodatkiem mozzarelli i boczku. Dobry pomysł na sycący, rodzinny obiad. Danie przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych połączeń mięsa z z serem. Polecam!

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki :

  • piersi z kurczaka

    2 sztuki
  • kulka mozzarelii

    250 gramów
  • boczek wędzony

    350 gramów
  • tymianek

    2 gałązki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • pieprz

    0.25 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie :

Krok 1 - Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem foto
Mięso umyć, przekroić wzdłuż i ułożyć na wysmarowanej blasze. Na mięsie położyć gałązki świeżego tymianku i plastry mozzarelli.
Krok 2 - Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem foto
Całość "przykryć" plastrami boczku.
Krok 3 - Pierś pieczona z mozzarellą i boczkiem foto
Piec w piekarniku w temp. ok. 130 stopni przez ok. 25-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat