Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś nadziewana szpinakiem na parze

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło do smażenia
szpinak mrożony 1 opakowanie
feta 1 opakowanie
sól
pieprz
pierś z kurczaka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś nadziewana szpinakiem na parze

Na rozgrzaną patelnię wrzucić masło, a następnie szpinak. Gdy się rozmrozi dodać fetę i wymieszać. Dodać odrobinę soli i pieprzu do smaku. Odstawić do wystygnięcia.

W umytej i osuszonej piersi zrobić kieszonkę i włożyć do niej szpinak. Mięso przyprawić z każdej strony solą i pieprzem.

Garnek do gotowania na parze posmarować odrobiną oleju, aby mięso się nie przykleiło do garnka. Pierś gotować około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 21.01.2013 16:56
pyszne i zdrowe - smaczne
pajbek 20.01.2013 22:10
mniam pycha :-)
Rafał10 20.01.2013 15:48
pyszniutkie
kokoszka
kokoszka 20.01.2013 15:17
dobre
mysza75 20.01.2013 14:33
Moje smaki, zdrowe, pyszne i szybkie danie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak