Pierś nadziewana mozarellą otulona boczkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • serek mozarella

    125 g
  • Musztarda francuska Prymat

    1,5 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • cebula biała

    1/2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • wykałaczki

  • boczek

    8 gotowany
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś nadziewana mozarellą otulona boczkiem foto
Serek osaczamy z zalewy ,kroimy w grubą kostkę, przekładamy do miseczki ,dodajemy musztardę mieszamy
Krok 2 - Pierś nadziewana mozarellą otulona boczkiem foto
Pierś z kurczaka myjemy kroimy na około 6 porcji delikatnie rozbijamy tłuczkiem lub ręką (kotlety mają być dosyć grube),solimy i pieprzymy z każdej strony,nakładamy serek z musztardą
Krok 3 - Pierś nadziewana mozarellą otulona boczkiem foto
tak przygotowanym farszem nadziewamy mięso zawijamy jak roladki następnie obkładamy plasterkami boczku dookoła spinamy wykałaczkami aby się nie rozlatywały.
Krok 4 - Pierś nadziewana mozarellą otulona boczkiem foto
Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym. cebulę obieramy kroimy w grube cząstki kładziemy na wierzchu roladek ,obsypujemy grubo suszonym majerankiem,i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* i pieczemy około 45 min. Aromat w domu jest nieziemski. Polecam bo tak przyrządzone mięsko jest naprawdę pyszne!
Krok 5 - Pierś nadziewana mozarellą otulona boczkiem foto
Oto gotowe roladki po upieczeniu przed podaniem:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna54 04.03.2013 19:37
uwielbiam takie pomysły
Marlenka.S 04.03.2013 19:28
pięknie wygląda, musi być smaczne
jasiek 04.03.2013 18:43
wykwintny obiad
Konczi 04.03.2013 18:09
smacznie się zapowiada szkoda że jestem na diecie ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat