pierś na porach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka duża

    1 szt
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 szt
  • Por duży

    1 szt
  • majone

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pora kroimy w grubsze krążki, układamy na dnie naczynia żarododpornego. Następnie pierś kroimy w większe kawałki (kwadraty) obsypujemy przyprawą do kurczaka i/lub vegettą. Kawałki piersi układamy w naczyniu na porach. całość smarujemy majonezem. Wkładamy do pieceyka piczemy ok 50 minut w temp. 180-190 stopni

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
NatalkaC 28.02.2015 22:11
próbowałam bardzo dobre;)
gosiag 21.02.2015 22:26
bardzo dobre
monika141 29.11.2011 20:12
fajny przepis
Tomasz17 20.03.2011 15:10
smaczne :)
stasiozw 08.01.2011 09:27
fajny przepis muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat