Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z wiórkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuka
mąka 4 łyżka
wiórki kokosowe 4 łyżka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z wiórkami

Piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie delikatnie rozbijamy i doprawiamy po obu stronach solą i pieprzem.
Mąkę i wiórki wysypujemy na płytkie talerze, a jajko rozmącamy również na płaskim talerzu.
Pierś kurczaka obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w wiórkach kokosowych.
Smażymy je na oleju aż uzyskamy brązowy odcień.
Podajemy z ziemniakami i surówką jako drugie danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak