Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z pergaminu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
masło 100 gr
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z pergaminu

Kroki postępowania

1
Masło (temp. pokojowa) mieszamy z solą, przyprawą kucharek, bazylią, oregano i czosnkiem. Na przygotowany arkusz pergaminu rozsmarowujemy mieszankę ziół.
Krok 1 - Pierś kurczaka z pergaminu foto
2
Przygotowujemy piersi z kurczaka - myjemy, odcinamy żyłki i tłuczemy tłuczkiem.
Krok 2 - Pierś kurczaka z pergaminu foto
3
Na małym ogniu kładziemy patelnie bez tłuszczu na nią kładziemy pergamin i pierś z kurczaka.
Krok 3 - Pierś kurczaka z pergaminu foto
4
Pierś kurczaka przykrywamy drugą połową pergaminu i smażymy na bardzo małym ogniu po obu stronach.
Krok 4 - Pierś kurczaka z pergaminu foto
5
U mnie podane z marchewką z czosnkiem i majonezem.
Smacznego
Krok 5 - Pierś kurczaka z pergaminu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 26.08.2013 18:40
smaczny obiadek
Katarina 23.08.2013 11:57
Nie używam oleju nie trzeba się bać że coś się przypali , wszystko wychodzi jak na załączonym obrazku ;)
Kuchenka 11.08.2013 22:28
polecam, zrobiłam i smaczne :]
Kuchenka 11.08.2013 10:26
naprawdę nie trzeba oleju?
Bernadeta1 16.07.2013 11:49
teraz bardzo często robię smaczna
JaPaqc 13.07.2013 10:15
pergaminu jeszcze nie używałem
Monia 26.06.2013 20:08
Wow, nie wiedziałam, że coś takiego zdaje egzamin ;)
artur7 26.06.2013 18:20
musze kiedys zrobic
iwi 26.06.2013 17:39
Super pomysł
Cranberry 26.06.2013 17:12
pomysłowe i smaczne zapewne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak