Pierś kurczaka z papryką i ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    50 dag
  • papryka czerwona

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    4 łyżki
  • cebula dymka

    4 szt
  • ananas w puszce

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    3 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • Zasmażka:

    1 łyżka
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • papryka zielona

    1 szt
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki, dymkę i czosnek pokroić. Ananas odsączyć, pokroić. Kucharek wymieszać z 4 łyżkami soku ananasowego, czosnkiem, sosem sojowym, olejem, miodem, octem i zasmażką. Mięso pokroić w paski, smażyć 2-3 min. na oleju, wyjąć. Włożyć paprykę, podsmażyć, dodać ananasa, dymkę i sos. Przyprawić imbirem, dusić 3 min. Dodać mięso i chwilę poddusić.
/Zasmażki można użyć gotowej lub przyrządzić z tłuszczu i mąki/

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 24.09.2011 08:12
apetyczne
aleksa123 15.07.2011 10:11
Mmmm pycha
katarzynka455 25.05.2011 09:34
może być smaczne
motomaniak 18.05.2011 17:03
pysznie wyglada
adam1f 18.05.2011 00:20
super
Tomasz17 03.05.2011 10:10
super smaczne
kochanyptysiu 29.04.2011 08:19
bardzo fajny
traktorek 28.04.2011 12:22
super
piotereq 26.04.2011 09:25
smakoowe ;D
Krystyna32 16.04.2011 08:04
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat