Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z nadzieniem serowo-burakowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
serek topiony 4 kawałki, plastry
buraki ćwikłowe 2 łyżki, u mnie ze słoika
Czosnek suszony Prymat
bazylia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
oliwa

Porada

4 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z nadzieniem serowo-burakowym

1. Piersśkurczaka lekko rozbij tłuczkiem i posyp przyprawami z obu stron: czosnkiem, solą, pieprzem oraz bazylią. Rozgrzej w rondelku oliwę i podsmaż z obu stron na rumiany kolor. 2 Podsmażone piersi kolejno wyjmuj z rondelka na talerz, na środku ułóż plasterek serka topioneg,, a na ser na środek połóż po pół łyzeczki buraczków. Pierś zwiń na pół do siebie, złap wykałaczką boki. Włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut 170 stopni. Podaj z pieczonymi ziemniakami i cebulką, smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 19.11.2015 15:00
smaczne , mniam
Wacław 18.11.2015 09:38
smaczny obiadek :-)
Bernadeta1 17.11.2015 22:21
chętnie bym zjadła taki obiadek
Motorek 17.11.2015 15:59
pyszny obiadek
Agnieszka-87-25 17.11.2015 15:56
apetyczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak