Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka z migdałową nutą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 szt.
migdały mielone 4 łyz
Bułka tarta klasyczna Prymat 5łyż
jajko 2 szt
sól do smaku
orzechy włoskie 2łyż. mielone
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka z migdałową nutą

Kroki postępowania

1
piersi kurczaka delikatnie rozbić oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - pierś kurczaka z migdałową nutą foto
2
orzechy włoskie i migdały wymieszać musza być mielone, tak aby powstała panierka i odtoczyć w nich piersi kurczaka
Krok 2 - pierś kurczaka z migdałową nutą foto
3
następnie obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej
Krok 3 - pierś kurczaka z migdałową nutą foto
4
smażymy z obu stron na złoty kolor
Krok 4 - pierś kurczaka z migdałową nutą foto
5
piersi podajemy z surówką i ziemniaczkami. są łatwe w przygotowaniu i mają delikatny migdałowy posmak.
Krok 5 - pierś kurczaka z migdałową nutą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.09.2015 13:56
Super mięso.
cooleczka 14.03.2013 12:28
brzmi pysznie
EmciaPichci 04.03.2013 13:55
o ciekawe ;)
Izabela/bella81 14.02.2013 07:25
ciekawe
Bernadeta1 27.01.2013 19:32
pychota
as28 27.01.2013 16:31
mniam
as28 27.01.2013 16:31
mniam
dodi 27.01.2013 14:59
palce lizać
ONY_za_kare 27.01.2013 13:41
musi być pyszna
Miki 27.01.2013 12:53
super
Laila2786 27.01.2013 12:24
jestem ciekawa smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak