Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piers kurczaka w szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 dag
pierś z kurczaka 1 kg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
ząbki czosnku 2-3 zabki
Czosnek suszony Prymat 22 gram

Porada

Możemy dodać makaron rurki lub ryż .Smacznego!!!

Przepis i sposób przygotowania na: Piers kurczaka w szpinaku

kroimy pierś na cienkie paski smażymy na rozgrzanej patelni najlepiej na maśle klarowanym gdy już pierś się usmaży(na złoty kolor)dodajemy szpinak mrożony na małym ogniu duśimy go razem z pierśią po chwili dodajemy szczypte soli i sprasowane ząbki czosnku do tego zioła prowansalskie i czosnek granulowany dusimy 15min od czsu do czasu mieszajac...Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak