Pierś kurczaka w ciescie kokosowym

Pierś kurczaka w ciescie kokosowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 szt
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • olej

    200 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pierś kurczaka w ciescie kokosowym

Mięso umyć, osuszyć, a nastęnie pookroić na kawałki.Mięso można opruszyć dosyć mocno przyprawą do kurczaka, lub do dań chińskich i odstawić na 30 do 60 min.
Ciasto : pół szklanki mąki wymieszać z jajkiem.Pół szkalnki wody z odrobinką soli i wiórkami kokosowymi .Tak powstałe ciasto powinno konsystencją przypominać śmietane.
kawałki kurczaka najpierw obtoczyć w mące, a nastęnie zanurzać je w cieście. Smażyć na złoty kolor, po usmażeniu nadmiar oleju odsączyć za pomoća papierowego ręcznika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat