Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 sztuki
ciasto francuskie 1 sztuka
Czosnek staropolski Prymat 2 łyżeczki
mleko 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka w cieście francuskim

Wykonanie:

Pierś kurczaka myjemy,osuszamy i kroimy na kotlety. Lekko je rozbijamy. Do miski wlewamy oliwę i dodajemy czubatą łyżeczkę czosnku staropolskiego oraz niepełną papryki, lekko solimy i wkładamy do marynaty kotlety z piersi. Obtaczamy je dokładnie i odstawiamy na noc do lodówki. Ciasto francuskie rozwijamy,wzdłuż układamy lekko osączone mięso. Na mięso kładziemy wcześniej lekko podsmażone plastry pieczarek. Składamy ciasto na pół przygniatając brzegi widelcem. Wierzch smarujemy mlekiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 01.11.2012 22:25
pycha
Dorota_31_ 22.10.2012 17:50
ciekawe
emeslive 22.10.2012 14:10
Interesujący pomysł, przepis zdecydowanie warty wypróbowania.
justys759 22.10.2012 13:23
fajne
Aleksandra15 22.10.2012 12:46
Bardzo fajny pomysł, myślę, że wykorzystam go niebawem :)
Piotr-21 22.10.2012 12:46
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak