Pierś kurczaka sauté

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z piersi kurczaka

    2 szt
  • sól, pieprz

  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka lekko rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Na bardzo gorący tłuszcz wrzucić mięso i smażyć z obu stron do lekkiego zrumienienia, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze z każdej strony po 2-3 minuty. Podawać z dużą ilością surówek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malcik111 11.12.2011 17:37
szybko
anemon 08.11.2011 08:08
Smacznie i szybko.
eli_555 25.08.2011 22:43
prosto i smacznie
gacopierz23 07.08.2011 22:37
szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat