Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka na słodko-kwaśno
Umyć mięso, osuszyć , pokroić w kostkę. Obrać cebulę, czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojone mięso, podsmażać do zrumienienia. Obsmażone mięso, przełożyć do garnka.
2.
Na patelnię dolać trochę oleju, dodać cebulę i czosnek, podsmażać. Po dwóch minutach, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ananasa pokrojonego w małe kawałki. Wszystko razem podsmażać chwilkę, dodać do garnka z mięsem..
3.
Zalać bulionem, dodać przyprawę do kurczaka, sok z cytryny, zagotować . Ewentualnie doprawić cukrem. Dusić około 10 minut, mieszać żeby się nie przypaliło. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko. SMACZNEGO!!!