Pierś kaczki z majerankiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kaczki mała

    1 sztuka
  • sól do smaku

    4 szczypty
  • pieprz do smaku

    2 szczypty
  • Majeranek suszony Prymat

    3 szczypty
  • olej

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś umyć i osuszyć. Ponacinać skórę w poprzek tak aby nie uszkodzić mięsa. Mięso natrzeć przyprawami do smaku. Pierś kaczki przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 3-12 godzin. Na średnim ogniu rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i smażyć mięso kładąc je skórą na dół. Pierś należy obsmażyć z obu stron tak długo, aż do uzyskania ulubionej konsystencji mięsa w środku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 19.04.2017 20:35
Lubię takie mięsko
Jagódka77 18.01.2015 13:18
pysznie wygląda
AURELKA 11.09.2013 18:48
smacznie przyrządzone mięsko
gosia56 01.08.2013 15:22
napewno pyszne mięsko
erym 11.07.2013 08:05
uwielbiam dobrze wysmazone!
Halina14 23.06.2013 09:25
smaczne jedzonko
Mati13 09.05.2013 19:26
wygląda bardzo soczyście, pysznie
MagdaXXX 07.05.2013 18:38
uwielbiam kaczkę
migotka28 30.04.2013 22:38
nie lubię kaczki ale ta apetycznie wygląda
Kuchareczka2 15.03.2013 18:19
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat