Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka w paprykowym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej
białe wino 100 ml
musztarda 1 (z wędzoną papryką)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka w paprykowym sosie

Często piekę jakiś spory kawałek mięsa do zjedzenia jako wędlina. Czasami kiedy nie mam czasu na obiad, przygrzewam takie mięso w ekspresowym sosie - ten sposób jest idealny by mięso nie wyschło a pozostało soczyste. Mięso kroję na plastry i układam na spryskanej olejem patelni. Białe wino mieszam z musztardą i podlewam mięso, oprószam przyprawami, przykrywam przykrywką i podgrzewam jeszcze 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 03.01.2013 11:00
dziękuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak