Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
mąka pszenna 50 dag
jajko 2 szt
białko 1 szt
cukier 5 łyżek
śmietana 0,5 szkl
drożdże 5 dag
mleko 2 łyżki
ser biały 20 dag
żółtko jajek 3 szt
cukier 8 dag
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z serem

Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku z 1 łyżką cukru, odstawiamy do wyrośnięcia, dodajemy masło, śmietanę, 2 jajka, 4 łyżki cukru, wyrabiamy ciasto i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Ser mielimy, ucieramy z 3 żółtkami, 8 dag cukru i 3 łyżkami margaryny.
Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy krążki szklanką dajemy łyżeczką ser, składamy na pół i zlepiamy pierożki.
Wykładamy na formę pościeloną papierem do pieczenia, smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 03.03.2014 08:09
pyszne łakocie
fotoviderek 23.01.2014 13:31
Pierożki wspaniałe :)
RenataZ-et 19.12.2013 23:47
pyszności na talerzu
Kuchareczka2 17.06.2013 21:44
rewelacyjne pierozki
caralajna 05.06.2013 06:51
niezwykle apetyczne
Adam/ZUB3R 22.03.2013 10:41
pyszne pierożki
cooleczka 28.02.2013 10:41
kuszące pierożki
gosia1988 13.02.2013 08:52
fajne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak