Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
gorąca woda ok.2,5 szklanki
ser biały 0,5 kg
żółtko jajek 3 sztuki
cukier kryształ 4 łyżeczki
laska wanilii 1 sztuka
olej 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z serem

Mąke ,olej oraz sól wsypac do głebokiego naczynia zagotować wodę wrzątkiem zalać wcześniej przygotowane składniki i dokladnie wymieszać najlepiej drewniana łyżka gdy troszke przestygnie wyrobic ciasto na stolnicy az do uzyskania gladkiego ciasta nastepnie odstawic na pol godzinki w chlodne miejsce,w tym czasie przygotowac farsz..ser polączyc z żółtkami cukrem i pokruszona wanilia ....ciasto rozwalkowac na cienkie platy podsypujac mąką wykrawac szklanka kolka sredniej wielkoosci i nakladac lyzeczke farszu zlepic wedlug uznania ..gotowac w osolonej wodzie od czasu wyplyniecia 3 minuty ..podawac np.ze smietana i skarmelizowanym plasterkiem pomaranczy....

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.10.2015 13:26
lubimy te pierożki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak