Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z jagodami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1
olej 20 ml
jagody 40 dag
cukier
woda 200 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z jagodami

Mąkę przesiewamy robimy zagłębienie do którego wlewamy olej oraz wbijamy jajko i wyrabiamy dolewając co chwilę gorąco wodę. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy i wycinamy szklanką krążki. Na krążek nakładamy jagody posypujemy cukrem i formujemy pierożek. Gotowe pierogi gotujemy przez około 4 minuty od momentu wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 30.08.2013 18:50
fajne pierożki
romanrafal
romanrafal 25.08.2013 12:52
pycha,bardzo lubię
gosia56 06.08.2013 08:35
pyszne takie pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak