PIEROŻKI Z JABŁKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    4 szkl
  • margaryna

    1 szt
  • drożdże

    7 dag
  • śmietana

    1 szkl
  • jajo

    1 szt
  • aromat waniliowy

  • jabłka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie składniki ciasta wyrobić jak na pierogi {miękkie ciasto} jabłka zetrzeć na tarce odcisnąć sok ciasto rozwałkować wycinać krążki nakładać jabłka i zlepiać jak pierogi posmarować rozmąconym jajkiem posypać cukrem kryształem i upiec na złoty kolor

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 22.05.2012 14:50
super :)
madi356 27.03.2011 21:06
koniecznie muszę wypróbować:)
mysza666 13.12.2010 17:22
Śliczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat