Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z farszem pieczarkowo- kapuścianym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 kg
masło 200 g
mleko 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

farsz

kapusta kiszona 30 dag
pieczarki 1/2 kg
masło 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z farszem pieczarkowo- kapuścianym

Do miski najlepiej robota kuchennego wsypujemy mąkę dodajemy sol do smaku. Masło roztapiamy i wlewamy do mąki, wlewamy ok 1/2 szklanki mleka . Mocujemy w robocie hak domieszania i włączamy robota. Po kilku chwilach dolewamy resztę mleka , jak trzeba jeszcze troszkę . Ciasto ma być miękkie i elastyczne.

Robimy Farsz. Kapustę odciskamy kroimy i gotujemy . Pieczarki siekamy drobno, cebulę także siekamy , podsmażamy warzywa na maśle klarowanym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dokładamy kapustę . Mieszamy i smażymy jeszcze raz doprawiamy. farsz studzimy. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka . Nakładamy farsz , sklejamy i gotujemy pierogi. Masło roztapiamy solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekana natkę pietruszki. Polewamy pierożki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.04.2014 19:07
coś co zawsze jest kuszące , ukochane pierogi ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak