Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem .

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 kg okoł
woda ciepła 0,5 l
oliwa 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Farsz

szpinak mrożony 2 paczki
ser feta 1 opakowanie
ząbki czosnku 5
masło 1/2 kostki do polania

Porada

Masło roztapiamy na patelni i dodajemy odrobinę bułki tartej . Polewamy tym pierogi ze szpinakiem .

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem .

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy
Krok 1 - Pierogi ze szpinakiem . foto
2
Dodajemy ciepłą wodę z oliwą
Krok 2 - Pierogi ze szpinakiem . foto
3
Zagniatamy ciasto
Krok 3 - Pierogi ze szpinakiem . foto
4
Wałkujemy wycinamy szklanką kółka .
Krok 4 - Pierogi ze szpinakiem . foto
5
Farsz :
Lepiej szpinak dzień wcześniej rozmrozić . Włożyć do patelni i podsmażać tak by jeszcze woda odparowała . Czosnek siekamy drobno i dodajemy do szpinaku smażymy 10 minut .
Krok 5 - Pierogi ze szpinakiem . foto
6
Przestudzony szpinak przekładamy do miski , kruszymy ser feta , przyprawiamy pieprzem .
Krok 6 - Pierogi ze szpinakiem . foto
7
Z wyciętych kółek nakładamy farsz i zlepiamy pieroga .
Krok 7 - Pierogi ze szpinakiem . foto
8
Do gotującej wody wkładamy pierogi . Czekamy do wypłynięcia na wierzch , wyciągamy łyżką cedzakową .
Krok 8 - Pierogi ze szpinakiem . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 28.10.2015 11:55
moje kochane pierożki! pycha
Bernadeta1 27.10.2015 20:55
bardzo lubię takie pierogi
halina17 27.10.2015 20:42
lubię pierogi z serem feta i szpinakiem.
ilka01 27.10.2015 18:16
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak