Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
jajko 1 szt
gorąca woda 1 szkl
sól do smaku
cukier 1 szkl
śliwki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Mąkę przesiewamy na stolnicę.
Dodajemy szczyptę soli wbijamy jajko ,dolewamy stopniowo wodę .
Wyrabiamy wolne ciasto ,wałkujemy .
Wykrawamy kwadraty i nakładamy śliwkę wypestkowaną,dodajemy cukier według uznania.
Sklejamy pierogi i wrzucamy na gotującą osoloną wodę.
Gotujemy około 4 min jak wypłyną.
Podajemy polane śmietaną lub stopionym masłem z bułką tartą ,jogurtem owocowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.07.2016 15:33
nigdy nie jadłam takich pierożków
Ewelina1991 17.06.2015 13:51
lubię pierogi ze śliwką.... są pyszne;)
Ewa Wojtaszko 17.06.2015 13:50
jeszcze nigdy nie jadłam pierogów ze śliwkami,mogą być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak