Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5 szt
jajko 1 szt
śliwki 25 szt
sól wg uznania
cukier wg uznania
woda 0,5 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Na stolnicę wysypujemy mąkę robimy w niej wgłębienie , wbijamy jajko do środka , mieszamy pomalutku wlewając szklankę gorącej wody i wyrabiamy ciasto . Następnie wałkujemy i np. szklanką wycinamy kółka , na środek dajemy połówkę śliwki musimy złożyć na pół i zlepić by podczas gotowania się nie rozkleiły. Pierogi gotujemy w osolonej lekko wodzie , od czasu do czasu sprawdzamy czy nam zmiękły . Gdy już mamy gotowe podajemy na talerze i posypujemy cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 10.10.2012 11:00
pyszne
leonkot 24.09.2012 19:30
pięknie wyglądają
Kas2 28.08.2012 21:22
super, ze śliwkami jeszcze nie jadłam
reniatka 23.08.2012 10:10
mniam już dawno nie jadłam takich
caralajna 22.08.2012 11:17
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak