PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

    SKŁADNIKI
  • mąka

    50 dag
  • woda

    do dolewania
  • jajko

    1
  • Farsz:

    SKŁADNIKI
  • ziemniaki

    1 kg
  • grzyby suszone

    10 dag
  • cebula

    1
  • masło

    15 dag
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy i ugniatamy na gładko (mielimy)
Wyrabiany ciasto z podanych składników.
Grzyby moczymy, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę na gładko.
Cebulę szklimy na maśle, dodajemy grzyby i smażymy. Składniki farszu mieszamy i doprawiamy Kucharkiem solą i pieprzem
Farsz nakładamy na kółka z ciasta i formujemy pierogi.
Gotujemy w osolonej wodzie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 21.05.2011 15:36
ciekawy farsz
berys18 18.02.2011 10:38
z grzybami i ziemniakami nie robiłam, może byc ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat