Pierogi z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • woda letnia

  • twaróg

    1 kg
  • cebula

    1
  • jajko

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąke wsypujemy na stolnice dodajemy do niej letnia wode tyle aby powstała konsystencja ciasta pierogowego ciasto ugniatamy. Farsz twaróg wkładamy do miski dodajemy do niego jajko oraz drobno pokrojoną cebule. Doprawiamy sola i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 21.02.2011 21:46
chetnie bym je teraz zjadla;)
Małgorzata106 12.12.2010 22:50
super przepis
aginaa 04.12.2010 13:15
super
eli82 28.11.2010 12:06
mniam
Tola 25.11.2010 14:38
Moje ulubione:)
izapozdro 23.11.2010 19:36
lubię pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat