Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 kg
woda zimna 2 szklanki
jajko 3 sztuki
olej 3 łyżki

pozostałe

truskawki
cukier
mąka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami

Składniki ciasta zagniatamy. Ciasto, gdy jest już jednolite po kawałku rozwałkujemy, nie za cienko. Podsypujemy mąką stolnicę aby ciasto się nie kleiło. Literatką wycinamy koła. Formujemy kształt pierogów, do każdego pieroga dodajemy jedną truskawkę. Jeżeli korzystamy z mrożonych truskawek to nie odmrażamy ich wcześniej.

Zagotowujemy wodę z odrobiną oleju. Pierogi wrzucamy do wrzącej wody i chwilę gotujemy. Podajemy z roztopionym masłem i posypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 24.06.2017 00:24
dobre pierogi
Magdalena Wasilewska 14.08.2016 15:39
Mmm:) bardzo lubię !
parysek10 23.01.2016 13:40
Smaki lata
Malgorzata549 21.07.2015 10:28
pyszności :)
Klausia 16.03.2015 23:56
lubię to :)
gusia1000 25.01.2015 00:24
Dobre takie.
Futka 14.01.2015 10:51
Ale pychoty! Z przyjemnością porwałabym choć jeden ;)
Franciszek 13.01.2015 22:57
Uwielbiam takie
iziona 12.01.2015 08:22
Smak lata :)
Babeczka35 12.01.2015 08:09
Moje ulubione.
misia53 11.01.2015 23:14
o tej porze z przyjemnością zjadłabym takie pierożki
Pietruszka 11.01.2015 23:02
pyszne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak