Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

TRUSKAWKI MROŻONE 35 dag.
mąka pszenna 35 dag.
woda 100 ml.
jajko 1 szt.
mąka pszenna do podsypania

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z truskawkami

Truskawki rozmrozić.Z mąki,jajka i wody zagnieść ciasto aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Stolnicę posypać mąką.Rozwałkować ciasto .Szklanką wycinać kółka.W środek wkładać truskawki.Bardzo dokładnie sklejać.Gotować we wrzącej wodzie.Można podawać polane śmietaną i posypane cukem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 20.04.2013 13:44
bardzo smaczny przepis
dianix 14.02.2013 19:37
super
ONY_za_kare 14.01.2013 15:18
ale bym zjadł takiego pierożka.... mniam!
Alex_M 14.01.2013 12:39
uwielbiam!!!!!
Dorota59 10.01.2013 11:07
raj dla podniebienia w środku zimy
Konczi 27.12.2012 15:56
mniam! skąd teraz wyczarować truskawy na pierożki ????

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak