Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto na pierogi

mąka pszenna 70 g
olej 2 łyżki
sól do smaku
jajko 2

Nadzienie

truskawki 50 g
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami

1. Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Jeśli są duże, przekrawamy. Oprószamy cukrem i odstawiamy na 10 min. Odsączamy
2. Mąkę przesiewamy. Wlewamy olej, 100 ml ciepłej wody. Wbijamy jajka, dodajemy sól i wyrabiamy ciasto
3. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy kółka. Na środek wkładamy truskawki i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty of wypłyniecia, studiumy.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak