Pierogi z tofu

Pierogi z tofu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    pół kg
  • sól

  • oliwa

  • tofu

    2 paczki
  • czosnek

    2 zabki
  • jajko

    1 szt
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki wsypujemy szczyptę dużą soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

Tofu rozdrabniamy malakserem, mieszamy z jajkiem, przeciśnietym czosnkiem i spora ilością pieprzu.

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorota20w

21.11.2011 09:15
dzękuję

lee-aa

20.11.2011 22:21
extra

dorota20w

09.11.2011 15:04
i bardzo smaczne - polecam !

Ewa95

08.11.2011 21:13
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat