Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szklanka soczewicy
1 szklanka -
cebula
2 -
czosnek
3 ząbki -
tymianek
świezy lub suszony -
sól i pieprz
do smaku
Przepis i sposób przygotowania PIEROGI Z SOCZEWICĄ
Drobno posiekaną cebulę smażymy, jak zwykle, na złoto z dwoma ząbkami posiekanego czosnku. Gdy cebula będzie gotowa wrzucamy na nią soczewicę dodajemy drobno pokrojony i rozgnieciony z solą ząbek czosnku i tymianek. Chwilę podsmażamy (można dodać odrobinę masła) doprawiając solą i pieprzem.
Ugniatamy farsz. farszu. W tym celu możemy go rozgnieść widelcem, zmiksować lub przepuścić przez maszynkę i gotowe.
Przepis na ciasto wg przepisu.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się