Pierogi z serem na słodko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18-procentowa

    50 ml
  • żółtko surowe

    1
  • cukier waniliowy

    1
  • cukier

    3
  • budyń śmietankowy

    1
  • twaróg

    200 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg łączymy z resztą składników i wyrabiamy jednolitą masę. W razie potrzeby można dodać więcej śmietany, ale musimy pamiętać, aby nie było zbyt rzadkie bo farsz nam wyleci z pierogów. Ciasto na pierogi robimy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html. Następnie nakładamy farsz serowy, zlepiamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z masełkiem, posypane cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 25.01.2012 12:14
uwielbiam
MAR3STA 26.12.2011 13:50
super
BernadettaP 04.11.2011 11:44
moje ulubione :-)
Beatris 13.08.2011 10:46
A dla mnie pierożki i na słono i na słodko. Wszystkie uwielbiam.
iknkirke 16.07.2011 11:03
uwielbiam
Ewelina38 16.06.2011 17:31
bardzo apetyczne
Mariusz10 07.04.2011 23:36
ekstra ci wyszły!
Jolanta_P-S 07.04.2011 19:29
to dla mojego syna, bo ja to tylko na słono, na ostro:)
agnieszka137 07.04.2011 10:46
smaczne, moje ulubione :-)
MAŁGORZATA108 06.04.2011 21:54
Pyszne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat