Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 kg
jajko 2 szt
ser biały 1/2 kg
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier do smaku
budyń waniliowy 1 łyżka
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Kroki postępowania

1
Wymieszać ser biały z 1 jajkiem. Dodać cukier waniliowy, cukier do smaku oraz 1 łyżkę budyniu waniliowego. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Pierogi z serem foto
2
Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto by było elastyczne i niezbyt twarde. Podzielić na dwie części, rozwałkować na cienkie placki.
Wykrawać szklanką koła, nakładać łyżką ser i mocno zlepiać.
Krok 2 - Pierogi z serem foto
3
Zagotować osoloną wodę. Wrzucać pierogi na wrzątek. Po ich wypłynięciu na powierzchnię gotować około 3 minuty.
Krok 3 - Pierogi z serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.09.2013 19:44
Moje ulubione :)
fotoviderek 13.04.2013 07:52
Domowe najlepsze :)
Laila2786 25.03.2013 13:20
co za pyszności
Adam/ZUB3R 17.02.2013 11:19
bardzo lubię
babajaga1969 16.02.2013 22:02
najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak