Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
woda 1 szkl
ser biały 1 kostka
cukier do smaku
jogurt naturalny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem

Ser dziabiemy widelcem i dosładzamy oraz dodajemy odrobinke jogurtu. Mieszamy. Mąkę zagniatamy z gorącą wodą i odstawiamy ciasto na 15 minut do odpoczęcia. Wałkujemy ciasto na cieniutki placek, wykrawamy kółka i nadziewamy serem. Zlepiamy pierożki. Gotujemy na wrzątku i polewamy słodkim jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martita 24.12.2012 10:54
smak z dzieciństwa, pycha
miroslawa 19.10.2012 15:39
mniam, mniam
Justyna28 18.10.2012 16:40
świetne:)
EWI 18.10.2012 16:35
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak