Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Przepis na ciasto

mąka pszenna 1/2 kg
jajko 1 sztuka
sól do smaku 1 płaska łyżeczka
woda letnia około 1 szklanka

Przepis na nadzienie

ser biały 1/2 kg
żółtko jajek 1-2 sztuki
cukier waniliowy 1 cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Wykonanie ciasta:
Mąkę dać na stolnicę ,wbić jajko, dodać sól i wodę.Zagniatamy ciasto dobrze trzeba wyrobić .
Wykonanie nadzienia:
Biały ser pokruszyć ,dodać żółtka,cukier waniliowy i wymieszać.Można posłodzić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 09.01.2015 19:17
Tradycyje i smacze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak