Pierogi z podrobami i mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    500 gram
  • płucka

    200 gram
  • wątroba

    300 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    500 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • woda letnia

    ok 0,5 szklanki
  • olej do smażenia

  • kucharek uniwersalny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso i podroby gotujemy. Nastepnie mieso i podroby studzimy, przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę kroimy w kostke, podsmażamy. Dodajemy do miesa, doprawiamy do samku. Makę przesiewamy, dodajemy jajko. powoli wlewamy wodę , przyprawiamy solą i wyrabiamy ciasto, zagniatamy. ciasto wałkujemy , wycinamy krazki i lepimy niewielkie pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Nastepnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. ja podaje z barszczykiem czerwonym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat