Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Pierogi z podrobami i mięsem

4.8
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso
500 g
płucka
200 g
wątroba
300 g
cebula
1 sztuka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
mąka
500 g
jajko
1 sztuka
woda letnia
0,5 szklanki
olej do smażenia
kucharek uniwersalny
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z podrobami i mięsem

Mieso i podroby gotujemy. Nastepnie mieso i podroby studzimy, przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę kroimy w kostke, podsmażamy. Dodajemy do miesa, doprawiamy do samku. Makę przesiewamy, dodajemy jajko. powoli wlewamy wodę , przyprawiamy solą i wyrabiamy ciasto, zagniatamy. ciasto wałkujemy , wycinamy krazki i lepimy niewielkie pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Nastepnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. ja podaje z barszczykiem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 26.11.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak