Pierogi z pasztetową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • jaja

    2 szt
  • pasztet

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mąkę przesiewamy na stolnicę,wbijamy jajka,2łyżki oleju sól szczypta i szklankę wody,zagniatamy ciasto,rozwałkowujemy,szklanką wykrawamy kółka,pasztetową kroimy w dużą kostkę i po jednej nakładamy na każde kółko,zlepiamy jak na pierogi.gotujemy w osolonej wodzie z 2 łyzkami oleju.odcedzamy i studzimy.smażymy na zzłoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 26.05.2010 16:37
Fajny przepis. Myślę, że wypróbuję.
bercik1 18.05.2010 11:57
Nigdy nie próbowałem takiego dania, ale chyba po ten przepis sięgnę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat